למה תזונה בהריון כל כך חשובה?

עוד משהו שיכול לעניין אותך

כדאי לקרוא

פוסטים אחרונים

אובחנת עם סוכרת הריון? מזמינה אותך להדרכה שלי

הצילו! יש לי סוכרת הריון!
הדרכה אינטרנטית עד שתגיעי לדיאטנית

אנחנו רגילות לחשוב על האוכל כמשהו שמחזיק אותנו ומשביע אותנו אבל בעיקר על משהו שמספק לנו קלוריות שצריך להילחם בהן. פעם ראיתי שלט פרסום של רשת מכוני כושר עם הסיסמה “עוזרים לכם להילחם בקלוריות”. המסר ברור: אכילה היא מלחמה, והאוכל, כלומר – הקלוריות, הם האויב.

ובמלחמה כל האמצעים כשרים: לאכול מעט ואז לאבד שליטה ולאכול יותר מדי, לאכול הרבה מהדברים הלא נכונים ועוד, עד שמגיעים למצב בו בהחלט ייתכן שהתזונה שלך לפני ההריון רחוקה מלהיות אופטימלית, והמאגרים של הויטמינים והמינרלים בגופך אינם מלאים במידה מספקת

ואז מגיע ההריון וכללי המשחק משתנים. האוכל הופך להיות אמצעי ליצירה ולבניה: כל נגיסה שלך בונה את הגוף של העובר ואת השליה ומאפשרת את היערכות הגוף שלך להריון ולהנקה שבעקבותיו.

כך מחלחלת ההבנה שהאוכל הוא “מהטובים”, הזדמנות נפלאה לרתום אותו לצידנו ולהיעזר בו כדי לעבור את ההריון בצורה הטובה ביותר. בואי נראה למה:

 

האתגר התזונתי

הריון דורש כ-80000 קלוריות על פני 9 חודשים, אבל הקלוריות האלה צריכות להגיע ממזונות שיש להם ערך מוסף תזונתי ולא קלוריות “ריקות”, כדי שיספקו את כל רכיבי התזונה הדרושים. זאת משום שאת היא המקור הבלעדי לכל רכיבי התזונה שהעובר צריך, ואם יש לך מחסור, יהיה מחסור גם לעובר. מחסורים תזונתיים במהלך ההריון עלולים לפגוע בהתפתחות התקינה ולעיתים גם לגרום למומים.

אתגר המשקל

התזונה שלך במהלך ההריון תשפיע גם על העלייה שלך במשקל, שצריכה להיות לפי ההמלצות – לא יותר מדי ולא פחות מדי. נשים רבות עולות מעבר להמלצות ויכולות להיות לכך השלכות על ההריון וגם על הבריאות בעתיד.

האתגר הבריאותי

יש מצבים בהריון, בעיקר סוכרת הריון, שתזונה היא הטיפול העיקרי (לרוב הבלעדי) בהם, ולכן חשוב לדעת מה ואיך לאכול. כמובן שבמצבים בריאותיים שונים כמו מחלות מעי דלקתיות, נשים אחרי ניתוחים בריאטריים ועוד, לליווי תזונתי בהריון יש חשיבות גדולה מאוד כדי לדאוג שהאם תהיה במצב תזונתי טוב לכל אורך ההריון.

אתגר העתיד

התזונה שלך כעת משפיעה על הבריאות של העובר שלך בעתיד, גם בתור ילד וגם בתור בוגר. כבר בהריון נוצרים התאים שמהם יווצרו גם הילדים של העובר שלך: אם זו נקבה – הביציות כבר נוצרות בהריון. אם זה זכר, בהריון נוצרים התאים שמהם יווצרו תאי הזרע בגיל ההתבגרות. כך שהמצב בהריון יכול להשפיע גם על הנכדים שלך! זאת אחריות גדולה, אבל מצד שני, זכות גדולה וכוח להשפיע לטובה על הבריאות של הדורות הבאים. והכי משמח, זהו אמצעי זול יחסית, פשוט למדי וכולו יכול להיות בשליטה שלנו.

אז אני מזמינה אותך לקרוא וללמוד עוד על התזונה שלך בהריון, כאן באתר ובמידת הצורך כמובן להגיע לדיאטנית.

המשיכי לקרוא מאמרים נוספים בנושאי תזונה בהריון: