למה אסור לאכול גבינה צפתית ובולגרית בהריון?

עוד משהו שיכול לעניין אותך

כדאי לקרוא

פוסטים אחרונים

אובחנת עם סוכרת הריון? מזמינה אותך להדרכה שלי

הצילו! יש לי סוכרת הריון!
הדרכה אינטרנטית עד שתגיעי לדיאטנית

לשמחתי, רוב הנשים בהריון יודעות שיש מזונות שהן צריכות להימנע מהם כמו דגים נאים וביצים לא מבושלות, אבל לא כולן יודעות שמשרד הבריאות ממליץ להימנע גם מגבינות ששרויות במי מלח למרות שהן מפוסטרות. למה? קבלו את ההסבר המלא.

ממה החשש?

החשש העיקרי באיסור הוא חשש מפני זיהום בחיידק ליסטריה מונטציטוגנס. זהו חיידק שמסוכן במיוחד לנשים הרות ולעובר, לזיהום בחיידק הזה עלולות להיות השלכות טראגיות. מה שמייחד את החיידק הוא היכולת שלו לגדול בנחת גם בתנאים שקיצוניים לחיידקים אחרים. למשל, טווח טמפרטורות של 0.5-45 מעלות צלזיוס וכן ריכוזי מלח גבוהים.

ריכוז המלח במי המלח שבהם שרויות הגבינות פטה, צפתית ובולגרית וכן גם בייבי מוצרלה, אינו מספיק גבוה כדי למנוע מהליסטריה להתפתח, ולכן, אם מגיע חיידק ליסטריה למי המלח בהם שרויה הגבינה, הגבינה תזדהם. במצב כזה, גבינות במי מלח שמזמינים במסעדה או קונים במעדנייה עלולות להיות חשופות לזיהום. דוגמה מצערת לכך קיבלנו בנובמבר 2019, כשהתפרסם תחקיר עיתונאי שמצא ליסטריה בסלט גבינה וביצה קשה ברשת לנדוור בקניון עזריאלי בתל אביב.

ומה עם גבינה במי מלח שקונים באריזה סגורה?

גם כאן יש חשש לזיהום, כיוון שזו גבינה שחיי המדף שלה ארוכים ויכולה לשהות במקרר תקופה של למעלה משבוע. במצב כזה, תתכן אפשרות שמישהו מבני הבית ייגע באצבעותיו בגבינה ותיאורטית קיים סיכון לזיהום. חיי המדף הארוכים מאפשרים לחיידקים להתרבות. הטמפרטורה במקרר היא 3-4 מעלות צלזיוס וזה, כאמור, לא בעיה בשביל הליסטריה.

ואם אני קונה גבינה במי מלח באריזה סגורה, צורכת אותה תוך יומיים ומוציאה אותה מהאריזה רק בסכו”ם?

בהנחה שהגבינה אינה מזוהמת מראש במפעל (קיים סיכון לזיהום במפעל!), אבל כמובן אף אחד לא יכול לקחת על כך את האחריות. לכן עדיף להימנע ליתר בטחון.

ואם אני משתמשת בגבינה באפייה?

במצב כזה (למשל בפשטידה) בטוח לאכול את הגבינה.

יש לך שאלות נוספות?

מוזמנת לעמוד “מה לא לאכול בהריון”, בו תוכלי למצוא שפע של תכנים בנושא מותר ואסור בהריון.

מרגישה צורך בהתאמה אישית של התזונה שלך?

בואי ניפגש 🙂 מוזמנת לקרוא את כל הפרטים על הייעוצים אצלי בקישור הזה

המשיכי לקרוא מאמרים נוספים בנושאי תזונה בהריון: