כמה קלוריות צריך לאכול בהריון?

עוד משהו שיכול לעניין אותך

כדאי לקרוא

פוסטים אחרונים

אובחנת עם סוכרת הריון? מזמינה אותך להדרכה שלי

הצילו! יש לי סוכרת הריון!
הדרכה אינטרנטית עד שתגיעי לדיאטנית

יכול להיות ששמעת את המשפטים האלה: “תרשי לעצמך, זה בסדר, את אוכלת בשביל שניים עכשיו”, “את בהריון, מותר לך” האם זה באמת נכון? האם את באמת צריכה להגדיל משמעותית את הקלוריות שאת אוכלת בהריון? התשובה עשויה להפתיע אותך.

צריך יותר קלוריות אבל…

הנה העובדות: בהריון את זקוקה ליותר קלוריות כי עכשיו את לא רק משתמשת באנרגיה כדי לתחזק את הגוף שלך, את צריכה אנרגיה גם כדי ליצור את החיים החדשים שמתפתחים כעת. אבל, וזה אבל משמעותי – זה הרבה פחות ממה שמקובל לחשוב, בטח לא פי 2.

מה ההמלצות של גופי בריאות בעולם?

לפי הקצובה האמריקאית המומלצת (מה שנקרא DRI), אישה בהריון בשליש הראשון לא צריכה להוסיף קלוריות מעבר למה שאכלה לפני ההריון. בשליש השני היא צריכה להוסיף 340 קלוריות מעבר למה שאכלה לפני ההריון ואילו בשליש השלישי – 450 קלוריות מעבר למה שאכלה לפני ההריון.
לעומת הקצובה האמריקאית, מסמך קונצנזוס של חוקרים מטעם “פרוייקט התזונה המוקדמת”, פרוייקט מחקר במימון האיחוד האירופי שמאגד חוקרים מומחים בתחום הריון ותינוקות, קובע כי נשים הרות צריכות להגדיל את צריכת האנרגיה שלהן בשלב המאוחר של ההריון בלא יותר מ-10% מעל הצריכה הקלורית המומלצת לנשים לא הרות. כלומר, אם נניח לפני ההריון אכלת 1800 קלוריות, את צריכה להוסיף רק לקראת סוף ההריון כ-180 קלוריות, ולא יותר.

אז מי צודק?

האמת, כמו בהרבה מקרים, נמצאת אי שם באמצע, ודרושה התאמה אישית. כל אישה שונה מחברתה בצרכים הקלוריים שלה בגלל הבדלים ברמת הפעילות הגופנית, הגיל, המשקל ההתחלתי וגורמים נוספים. בנוסף, אם היית פעילה מאוד לפני ההריון אבל בהריון עצמו, מסיבות שונות, פחתה רמת הפעילות שלך, את תזדקקי לפחות קלוריות מאשר היית זקוקה אילו היית פעילה כמו קודם. כדאי גם לזכור שתוספת גדולה מדי של קלוריות עלולה להוביל לעלייה עודפת במשקל בהריון, שיש לה סיבוכים משל עצמה.

לחשוב בשביל שניים – כל ביס חשוב

דבר אחד בטוח – בהריון המטרה צריכה להיות אוכל בריא, שכל ארוחה תספק לגוף שלך רכיבי תזונה חיוניים, כי כל ארוחה היא הזדמנות להזין את הגוף. זאת המשמעות של “לחשוב בשביל שניים” במקום “לאכול בשביל שניים”. רוב הנשים זקוקות לתוספת קלורית כזאת או אחרת וברוב המקרים זה קורה אינטואיטיבית כי התיאבון גובר. כך שאם ניקח לדוגמה תוספת של 300 קלוריות ליום, בואי נראה מה המשמעות שלה:

מה נכנס בתוספת של 300 קלוריות?

הנה כמה דוגמאות שממחישות מה אפשר לאכול ב-300 קלוריות נוספות:

  • גביע יוגורט 3% (150 מ”ל) בתוספת בננה בינונית ו-3 יחידות אגוזי מלך (כלומר, 6 חצאים) = 269 קלוריות
  • 2 פרוסות לחם עם כף אבוקדו, מלפפון, עגבנייה וכף קוטג’ = 307 קלוריות
  • כוס ורבע של מג’דרה = 306 קלוריות
  • פרוסת לחם עם 2 כפות גבינה 5% וסלט ממלפפון בינוני, עגבנייה בינונית, חצי פלפל בינוני וכפית שמן זית = 297 קלוריות

יותר ויטמינים ומינרלים מאשר קלוריות

נכון ש-300 קלוריות שוות גם למזונות פחות מזינים כמו מאפים, משקאות ממותקים וכו’, אבל ברור שזאת לא הכוונה. כל מזון צריך לספק לנו כמה שיותר ויטמינים ומינרלים. זאת משום שבהריון הדרישה לרוב עולה באחוזים ניכרים. למשל, צריך 50% יותר ברזל בהריון, 50% יותר יוד ועוד.

בשורה התחתונה

רוב הסיכויים שאת זקוקה ליותר קלוריות, אבל לא בטוח שהרבה. שלבי בתזונה שלך תוספות מאוכל בריא ומזין ואם יש לך ספקות, כדאי תמיד להתייעץ עם דיאטנית.

המשיכי לקרוא מאמרים נוספים בנושאי תזונה בהריון: