5 סיבות טובות להפסיק לשתות משקאות ממותקים

עוד משהו שיכול לעניין אותך

כדאי לקרוא

פוסטים אחרונים

אובחנת עם סוכרת הריון? מזמינה אותך להדרכה שלי

הצילו! יש לי סוכרת הריון!
הדרכה אינטרנטית עד שתגיעי לדיאטנית

בישראל אוהבים שתייה מתוקה, אבל המשקאות הקלים גורמים לנזקים כבדים.
מחקר שנערך בארץ מצא קשר בין שתייה מוגזת ממותקת בסוכר לבין סיכויי הצלחה נמוכים יותר של טיפולי פוריות. עדיין קשה לך להיפרד? הנה 5 סיבות טובות שישכנעו אותך כלל לא להתחיל או להפסיק לשתות משקאות ממותקים ולעבור למים:

כי הם מכילים “קלוריות ריקות” שמקורן רק בסוכר

    1. משקה ממותק הוא בעצם ממתק נוזלי:כל פחית מכילה כ-140 קלוריות ו-9 כפיות סוכר. מלבד הסוכר, אין במשקאות רכיבי תזונה אחרים – חלבון, שומן או ויטמינים, למעט כמות קטנה של מינרלים, ולכן אלו הן “קלוריות ריקות”, בלי שום “ערך מוסף” תזונתי.

כי הם מכילים “קלוריות ריקות” שמקורן רק בסוכר

    1. מחקרים שנערכו על ילדים ועל מבוגרים כאחד מראים קשר בין צריכת משקאות קלים לבין השמנה. אחת הסיבות לכך היא, כנראה, שהקלוריות שהם מספקים לא נחשבות כמזון במרכזים במוח שמסדירים את צריכת המזון והם אינם מאותתים על שובע. כל עוד לא מגיעה תחושת השובע, נמשיך לאכול וכך נצרוך עודף של קלוריות. לעומת זאת, אם נקבל את אותן הקלוריות ממזון ולא ממשקה, נהיה שבעים יותר ונאכל פחות.

כי חלקם מכילים קפאין

    1. משקאות קולה מכילים קפאין. עודף קפאין יכול לגרום לעצבנות ולאי שקט, ואף מעלה את לחץ הדם. אמנם כמות הקפאין בפחית קולה אחת שווה “רק” לכמות שבשליש כוס קפה, אבל שתייה מרובה יכולה להצטבר ולהשפיע, במיוחד על ילדים, שהם רגישים יותר. 

כי הם גורמים לעששת

    1. הפגיעה של המשקאות הממותקים בשינים היא כפולה: החומצה החזקה במשקאות כמו קולה פוגעת בשן, מרככת אותה ומחלישה אותה. החיידקים שבפה מפרקים את הסוכר שבמשקה ומפרישים חומצה נוספת שתורמת להרס השיניים. גם חומרי טעם שמוסיפים למשקאות בטעמים שונים או למשקאות דיאטטיים עלולים לפגוע בשיניים – שימו לב, גם דייאט אינו מומלץ ולא יכול להיות תחליף למים. לכן אם שותים משקאות קלים מכל סוג, כדאי להשתמש בקש, שמקטין את המגע של המשקה עם השיניים, ולאחר השתייה חשוב מאד לשטוף את הפה במים. 

כי הם מגבירים סיכון למחלות שונות

  1. כמו סוכרת, יתר לחץ דם, כבד שומני ואוסטיאופורוזיס בטווח הרחוק.

המשיכי לקרוא מאמרים נוספים בנושאי תזונה בהריון: