מותר לאכול מאכלים שמכילים אלכוהול מבושל?

כידוע, בהריון מומלץ להימנע לחלוטין מאלכוהול. אבל מה עם מזונות שמכילים אלכוהול שעבר בישול? הרי אלכוהול מתנדף בבישול, או שבעצם לא? בואו נראה:

בפוסטים קודמים כתבתי על נזקי אלכוהול בהריון. שואלים אותי לא מעט אם אפשר לאכול מזון שבושל באלכוהול ואם זה פחות חמור משתייה של אלכוהול, בגלל היעלמות חלק מהאלכוהול במהלך הבישול. באוניברסיטת איידהו ובאוניברסיטת מדינת וושינגטון ביצעו מחקר בשיתוף עם משרד החקלאות האמריקאי והגיעו לתוצאות הבאות בנוגע להישארות אלכוהול בבישול:

משקה אלכוהולי שהוסיפו למים רותחים והורידו ממקור החום – נשארו 85% מכמות האלכוהול המקורית

אלכוהול שהודלק (flamed) – נשארו 75%

אלכוהול באפייה במשך 25 דקות – נשארו 45%

אלכוהול באפייה או בביעבוע שעל סף רתיחה במשך 15 דקות – נשארו 40%

אלכוהול באפייה או בביעבוע שעל סף רתיחה במשך 30 דקות – נשארו 35%

אלכוהול באפייה או בביעבוע שעל סף רתיחה במשך שעה – נשארו 25%

אלכוהול באפייה או בביעבוע שעל סף רתיחה במשך 1.5 שעות – נשארו 20%

אלכוהול באפייה או בביעבוע שעל סף רתיחה במשך שעתיים – נשארו 10%

אלכוהול באפייה או בביעבוע שעל סף רתיחה במשך 2.5 שעות – נשארו 5%

כפי שאפשר לראות, גם אחרי בישול של שעה נשארת כמות לא קטנה של אלכוהול, לכן כדאי לברר כמה זמן בושל המאכל. קרוב לוודאי שאם בושל במשך לפחות שעתיים, הכמות תהייה קטנה עד זניחה. יחד עם זאת, עדיף לא לקחת סיכון ולהימנע לחלוטין מאלכוהול במהלך ההריון, לפי המלצותיהם של כל גופי הבריאות הגדולים.

מקור:
כתב העת של האקדמיה האמריקאית לתזונה ודיאטה food and nutrition magazine


Photo by Tyler Delgado on Unsplash

המשיכי לקרוא מאמרים נוספים בנושאי תזונה בהריון: