צרבת בהריון: 9 טיפים שיעזרו לך

עוד משהו שיכול לעניין אותך

כדאי לקרוא

פוסטים אחרונים

אובחנת עם סוכרת הריון? מזמינה אותך להדרכה שלי

הצילו! יש לי סוכרת הריון!
הדרכה אינטרנטית עד שתגיעי לדיאטנית

מה זה צרבת ולמה היא מופיעה דווקא בהריון?

 צרבת היא כאב צורב באזור החזה, שנגרם בגלל עליית התוכן החומצי של הקיבה בחזרה לוושט, תופעה שידועה בשם “ריפלוקס”, אשר מלווה בכאב כיוון שדופנות הוושט אינן מוגנות מפני חומצה כמו דופנות הקיבה.

צרבת מופיעה דווקא בהריון, כי ההורמונים שמופרשים במהלכו ההיריון מחלישים את פעולת שריר השוער המפריד בין הוושט לבין הקיבה, ותוכן הקיבה יכול לחזור לוושט.

הנה 9 עצות תזונתיות שיכולות להקל עלייך (ועוד עצה, לא תזונתית):

 1.     ארוחות קטנות ומרובות – כשאוכלים ארוחות גדולות, הקיבה מלאה יותר והתוכן שלה עלול לעלות לכיוון הוושט.

2.     הפרדה בין שתייה לאכילה– שתיה בזמן האוכל גורמת לתוכן הקיבה להיות דליל יותר מה שמקל על עלייתו כלפי מעלה. שתיה בזמן האוכל גם גורמת לקיבה להיות מלאה יותר, מה שגורם לשסתום שבין הקיבה לבין הוושט להיפתח בקלות רבה יותר. לכן כדאי לשתות את רוב הנוזלים בין הארוחות.

3.     לא לאכול מזונות שמחלישים את פעולת שריר השוער – מזונות עשירים בשומן (מזון מטוגן ודברי מאפה שומניים) וגם שוקולד, קקאו, תה חזק וקפה. קפה ומאפה יכולים להיות שילוב גרוע במיוחד…

4.     לא לאכול ממזונות שיכולים לגרום לגירוי של הוושט – מזונות חומציים כמו עגבנייה, מיץ הדרים ועוד. כדאי לך גם להימנע מכל מזון בעל טעם חזק.

5.     אמרי לא למסטיק – במהלך לעיסתו מתרחשת בליעת אוויר שגורמת לשיהוקים, שיכולים לגרום לצרבת.

6.     אל תשתי שתיה מוגזת – גם היא גורמת לשיהוקים שעמם יכול לעלות תוכן הקיבה.

7.     הימנעי משכיבה ב-180 מעלות מיד אחרי האוכל – כשגופך נמצא בזווית ישרה קל יותר לתוכן הקיבה להגיע לוושט. נסי לישון עם הגבהה מתחת לראשך.

8.     אל תתכופפי אחרי האוכל– כדי לא להגביר את הלחץ על הקיבה ואת האפשרות לצרבת.

9.     לאכול את מה שעוזר – כל אישה יכולה למצוא את המזונות שיכולים לסייע לה. נשים רבות חשות הקלה בצרבת לאחר אכילת שקדים או מלפפונים.

10.   סותרי חומצה – יש תכשירים (כמו “טאמס” ו”רני”) שמנטרלים את החומציות של הקיבה וגורמים להקלה בטווח הקצר. יש נשים שטיפול כזה, שלא צריך מרשם רופא בשבילו, עוזר מאוד. הבעיה היא, שמכיוון שהקיבה שומרת על רמת חומציות קבועה, היא תפריש לאחר מכן חומצה וההקלה תהיה זמנית בלבד, ולכן יש נשים שהטיפול הזה לא עוזר להן. שימי לב לא ליטול תוספי ברזל בסמוך לתכשירים הללו, גם מכיוון שברזל זקוק לסביבה חומצית כדי להיספג וגם כי התכשירים הללו מכילים כמות גדולה של סידן שמפריעה לספיגת הברזל. כדאי לשמור על מרווח של לפחות שעתיים בין תוספי ברזל לבין סותרי חומצה.

אם אף אחד מהטיפים האלה לא עוזרים, ואם את סובלת, פני לרופא/ה שלך לקבלת המלצה על טיפול רפואי. יש תרופות בטוחות בהריון שניתן להיעזר בהן במידת הצורך.

המשיכי לקרוא מאמרים נוספים בנושאי תזונה בהריון: