בלוג תזונה טובה

עוד משהו שיכול לעניין אותך

כדאי לקרוא

פוסטים אחרונים

אובחנת עם סוכרת הריון? מזמינה אותך להדרכה שלי

הצילו! יש לי סוכרת הריון!
הדרכה אינטרנטית עד שתגיעי לדיאטנית

בחברה שלנו, יותר ויותר נשים נכנסות להריון במצב של השמנה. כל אישה שניה נמצאת בעודף משקל וכמעט כל אישה חמישית - בהשמנה. מה הסיכונים במצב כזה ומה בכל זאת אפשר לעשות כדי למזער אותם?    השמנה בהריון, תופעה בעליה   העליה…
מה זה צרבת ולמה היא מופיעה דווקא בהריון?  צרבת היא כאב צורב באזור החזה, שנגרם בגלל עליית התוכן החומצי של הקיבה בחזרה לוושט, תופעה שידועה בשם "ריפלוקס", אשר מלווה בכאב כיוון שדופנות הוושט אינן מוגנות מפני חומצה כמו דופנות הקיבה.…
מה הכי משפיע על כמות החלב שאת מייצרת? הגורם העיקרי שמשפיע על כמות החלב שלך הוא ריקון השד על ידי התינוק (או על ידי משאבה). כל גורם אשר משפיע על התדירות, העוצמה ומשך פעולת היניקה של התינוק משפיע על כמות החלב שאת…
כשאנחנו חושבות על הריון, יש לנו פנטזיה שניכנס להריון והכל יהיה בסדר. במציאות, עדיף שלא לסמוך על ה"יהיה בסדר" ולהתכונן להריון גם מבחינה תזונתית, נושא שפחות מדובר. המציאות היא שנשים רבות לא אוכלות בצורה הטובה ביותר ביומיום - אפשר וכדאי…
היום מאבחנים סוכרת הריון בעזרת "שיטת שני השלבים", למרות שהאמינות של השיטה הזאת אינה אידיאלית. מחקר מקיף מציע שיטה של שלב אחד שרגישה בהרבה, אך מצד שני תכניס למעגל הסוכרתיות יותר נשים, עם כל ההשלכות האישיות והמערכתיות-כלכליות שיש לכך. הנה…
אחד הדברים שהדהימו אותי ככל שהעמקתי ללמוד את נושא ההנקה, היה העובדה שחלב אם הוא ממש לא רק מזון, אלא הרבה הרבה מעבר לכך. חלב אם הוא גם מערכת חיסון, גם מערכת הורמונלית, גם מערכת מצילת חיים ועוד. לפני כמה…
איך משפיעה התזונה על איכות החלב שלי?  תת הוועדה לתזונה בהנקה ששייכת לועדת המזון והתזונה של המכון האמריקאי לרפואה (IOM), פירסמה דו"ח מקיף בשנת 1991 ובו ציינה בפירוש  שנשים מסוגלות "לייצר חלב בכמות ובאיכות מספיקים כדי לתמוך בגדילה ולקדם את…
 בשנת 1992, בגיל עשרים וחצי, לקראת תחילת הלימודים שלי בפקולטה לחקלאות ברחובות, יצאתי מבית הורי ולמעשה מאז התחלתי לבשל. ב-2012 קלטתי לפתע שעברו מאז בדיוק 20 שנה וכתבתי את הפוסט הזה. אמרתי אז לעצמי: "20 שנה שאני במטבח, לא רק…
איך שלא נסתכל על זה, אוכל שנאכל בחוץ יהיה (ברוב המקרים) עשיר יותר בשומן ובמלח מארוחות בבישול ביתי, ואפילו בסוכר - מתברר שמוסיפים סוכר לרטבים, למרקים ולתבשילים שונים. לא מזמן נדהמתי כשמטופלת שלי סיפרה לי שאת הבטטות במסעדה אליה הגיע…