מתכונים מהירים לאמהות עסוקות

עוד משהו שיכול לעניין אותך

כדאי לקרוא

פוסטים אחרונים

אובחנת עם סוכרת הריון? מזמינה אותך להדרכה שלי

הצילו! יש לי סוכרת הריון!
הדרכה אינטרנטית עד שתגיעי לדיאטנית

כשאנחנו אמהות אנחנו עסוקות ואין לנו זמן לבשל, אבל כידוע, בישול ביתי הוא הבריא ביותר ובשליטה שלנו. לי עוזרים מתכונים פשוטים וקלים יחסית (וגם לצלם אותם אחר כך לאינסטגרם, זה נותן לי מוטיבציה). הנה כמה מתכונים שאני מכינה באופן קבוע במטבח שלי:

רוטב פסטה ב-2 דקות הכנה (ועוד 5 דקות בישול)

מתכון שאני גאה לומר שפיתחתי בעצמי 🙂

במחבת קטנה מחממים כף שמן זית – אפשר פחות

מוסיפים 2 שיני שום כתושות מהקפאה ומערבבים עד שמשחים קלות

מוסיפים קופסה קטנה של רסק עגבניות ולאחר שמרוקנים את הקופסה מהרסק – עוד 3 קופסאות כאלה עם מים

כפית מלח

כפית סוכר (או סילאן)

עלים שלמים של עשבי תיבול – בזיליקום, תימין, אורגנו או 2 קוביות של בזיליקום קפוא

מביאים לרתיחה ומבשלים דקות בודדות עד שהרוטב מקבל צבע אדום עז וחלק מהמים מתאדים.

זהו!

 

 

אורז שמח! אורז צבעוני לגיוון השעמום

יכול לרענן בשמחה אורז בן יום או יותר ששוכב במקרר

חותכים לחתיכות קטנות ככל האפשר ירקות שונים. אני אוהבת להשתמש בבצל, גזר ופלפלים בצבעים שונים, בעיקר אדום וצהוב. מטגנים אותם במחבת טפלון או בעלת ציפוי קרמי עם מעט שמן על אש קטנה עד שמשחים ומערבבים היטב עם האורז. הפלפלים מעניקים ארומה נהדרת והתוצאה ססגונית ויפה:

אורז צבעוני. צילום: טובה קראוזה.

 

עוף מהיר בתנור 

מה שטוב בעוף בתנור הוא קלות ההכנה. והעוף הזה גם טעים!

שוטפים 10 שוקי עוף (אפשר גם חלקים אחרים לפי ההעדפה)

בקערת פלסטיק בוזקים תערובת תבלין לסטייק ומורחים את השוקיים היטב בתבלין עד אשר מקבלות צבע חום-אדום

משמנים כלי פיירקס עם מכסה במעט שמן זית

מניחים את שוקי העוף המתובלים בכלי

אפשר להוסיף לפי הטעם עלי רוזמרין או תימין ואפשר גם להוסיף תפוחי אדמה קטנים מחורצים או פרוסות תפוחי אדמה

סוגרים את המכסה

אופים בחום בינוני עד גבוה. בתנור שלי זה לוקח כחצי שעה.

חשוב: אין צורך להוסיף מלח כיוון שהעוף מלוח בגלל תהליך ההכשרה וגם בתבלין לסטייק יש מלח

ירקות בתנור

מתכון שפיתחתי בעקבות נסיעה לאיטליה, שם הגישו ירקות בגריל בכל ארוחה:

חותכים ירקות: רצועות פלפל, פרוסות חצילים, “מלבני”קישואים ושורש פטרוזיליה (חותכים לאורך), מניחים נייר אפיה על תבנית התנור, מניחים את הירקות, מברישים בשמן זית (זה הזמן להצטייד במברשת סיליקון, אם טרם רכשתם) לחלופין, אפשר לשים את כל הירקות בכלי פלסטיק עם מעט שמן זית, לסגור במכסה ולנער כדי שהירקות יצופו מכל צדדיהם (ותודה לעדי יותם על הטיפ), מפזרים פחות מכפית מלח גס ואופים בתנור בחום גבוה כחצי שעה.

את החצילים אפשר גם להמליח במלח גס לפני כן, לתת להם להגיר נוזלים, לסחוט אותם ולשטוף, וכך נפטרים מחלק מהמרירות שבהם.

וככה זה נראה:

תבנית ירקות בתנור. צילום: טובה קראוזה

מרק אפונה:

מתכון שקיבלתי מהמבשלת בגן בו היו ילדי כשהיו פעוטות (אפשר להיות בטוחים שאהוב על קטנטנים)

חצי חבילת אפונה יבשה – לשטוף תחת זרם מים במסננת

לחתוך בצל ולטגן במעט שמן קנולה, להוסיף את האפונה השטופה, וכן להוסיף כפית כורכום ומעט פלפל שחור.

להרתיח מים בקומקום, וברגע שרתחו, להוסיף לסיר, יחד עם קוביות של גזר ותפוח אדמה וקישואים. להוסיף עוד קומקום של מים רותחים.

להביא לרתיחה ולבשל ללא מכסה עד שמתרכך.

לקראת הסוף, להוסיף מלח או אבקת מרק לפי הטעם ואת המים שחסרו והתאדו.

אפונה מהירה:

כשרוצים תוספת מהירה ומזינה (ועשירה בברזל!)

בסיר קטן מזהיבים מעט מאוד בצל ולאחר מכן מוסיפים כמחצית שקית אפונה עדינה קפואה, אין צורך להפשיר לפני כן. מוסיפים מלח לפי הטעם (אני מוסיפה כפית) ומכסים. לרוב אין צורך להוסיף מים בגלל הקרח שיש בשקית. מבשלים עד שהאפונה מקבלת צבע ירוק עז, כמה דקות וזה מוכן:

אפונה עדינה מהירה. צילום: טובה קראוזה.

עוף בעשבי תיבול:

מתכון של השפית דנה אהרמן שמופיע בגרסתו המלאה עם חישובי קלוריות בספרי “המדריך השלם לתזונה בהריון”:

חותכים לרצועות חצי קילו חזה עוף פרוס.

בקערה מערבבים שמן זית, 1-2 שיני שום מהקפאה (אפשר גם טרי, אבל אנחנו בעניין מתכונים מהירים כאן) ועשבי תיבול קצוצים (גם כאן אפשר מהקפאה ואפשר גם מיובשים) – מה שתרצו: פטרוזיליה, תימין, שמיר, רוזמרין, בזיליקום, אורגנו עירית וכו’.

מערבבים את רצועות העוף עם תערובת התיבול, מניחים על מחבת טפלון/קרמית מחוממת, הופכים כשהצד העליון מלבין ומגישים:

חזה עוף בעשבי תיבול. צילום: טובה קראוזה.

סלט בדקה וחצי:

בייבי מיקס – לשטוף

חסה לזרוק עלים חיצוניים, לשטוף ולקרוע גס

עגבניות שרי – חופן – לשטוף

פטריות – לשטוף ולהוסיף לקערה

מומלץ לאכול עם כפית טחינה גולמית משומשום מלא.

עכשיו תורך: יש לך מתכונים מהירים ומוצלחים? מזמינה אותך לשתף בתגובות. 

המשיכי לקרוא מאמרים נוספים בנושאי תזונה בהריון: