אז מה אוכלים לצהרים?
אם נרצה או לא נרצה, אחד מהתפקידים שלנו כהורים הוא לדאוג שיהיו בבית ארוחות מבושלות ומזינות, אבל מה כדאי להכין?
הנה הצעות שאפשר לערבב ולהתאים. הקפדתי לכלול כאן אך ורק דברים שאני מכינה בעצמי מתוך הגישה שאני מתמידה בה - לא להמליץ לאחרים דברים שאני לא הייתי עושה.
אפשר לוותר על המרק ולהוסיף עוד ירקות, ואת הארוחות אפשר לבחור לפי שורות או מנה מכל טור, בכל מקרה - שמרו תמיד על "עקרון הסבתא".
זוכרים את "עקרון הסבתא"?
לפי "עקרון הסבתא", כל ארוחה צריכה להכיל רכיב פחמימתי, רכיב חלבוני וירקות / פירות. לכך מתוסף גם קצת שומן וכמובן - שתיה (ללא סוכר).
בתיאבון! ואתם מוזמנים להציע רעיונות נוספים למנות בתגובות הפייסבוק שבתחתית העמוד.
מרקים |
מנה חלבונית |
תוספת פחמימתית |
ירקות מבושלים ו/או חיים |
שתיה |
מרק כתום (גזר, דלעת, בטטה, קישוא) טחון בבלנדר |
שוקי עוף בגריל או בתנור |
אורז לבן / אורז צהוב (תוספת כורכום) / אורז אדום (תוספת רסק עג |
קישואים ברוטב סויה או ברוטב עג |
מים או סודה |
מרק ירקות רגיל המכיל את כל הירקות האהובים עליכם (למשל בצל, גזר, סלרי, קישוא, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, תפוח אדמה) |
"סטייק עוף": פרוסות חזה עוף במחבת עם תבלינים (פלפל שחור, פפריקה, חרדל) |
מג'דרה (אורז עם עדשים) |
שעועית צהובה |
|
מרק עוף וירקות |
עוף ממרק העוף ואפילו גרון הודו מהמרק |
פירה |
שעועית ירוקה |
|
מרק גריסים וירקות |
שניצל ביתי* |
קוסקוס (רצוי מחיטה מלאה, בתוספת גרגרי חומוס או בלעדיהם) |
גיבץ': תבשיל גזר, דלעת, בטטה, בצל, פלפל אדום ועוד |
|
מרק עג |
רצועות חזה עוף בעשבי תיבול (להשרות בתערובת של עשבי תיבול קצוצים, שום ושמן זית ולהעביר למחבת טפלון) |
פתיתים |
ברוקולי / כרובית מאודים או אפויים בתנור, אפשר גם בציפוי פירורי לחם |
|
מרק שעועית |
רוטב בולונז |
ספגטי ברוטב בולונז או פסטה |
סלט סלק מבושל |
|
מרק ירקות בתוספת רסק עג |
פילה סלמון בתנור |
תפוחי אדמה קטנים על קליפתם בתנור, מבושלים או במיקרוגל |
גזר בזיגוג |
|
מרק עדשים |
גולאש |
קינואה |
מלפפונים טריים חתוכים |
|
מרק אפונה |
קציצות מטוגנות* |
קלח תירס או גרגרי תירס |
רטטוי (תבשיל חצילים, קישואים, גזר, בצל, פלפל אדום, פלפל צהוב ורסק עג |
|
מרק פטריות |
נתחי עוף מוקפצים עם נודלס וירקות |
נודלס |
ירקות מוקפצים: פלפל אדום, גזר, ברוקולי, סלרי (או לקט סיני). |
|
מרק מש"ב (מה שנשאר בבית) – אוספים את כל הירקות שנשארו ומכינים מהם מרק. אם תוסיפו פרחים קטנים של כרובית, קופסת רסק עג |
כדורי בשר מבושלים ברוטב עג |
גרגרי חיטה עם עדשים אדומות ושמן זית |
סלט כרוב וגזר |
|
הערות:
· נכון, מטוגן זה לא כל כך בריא, אבל כשאוכלים מטוגן במידה, זה אפשרי ובוודאי עדיף על פני מטוגן מתועש.
· רוצים לאכול ארוחה צמחונית? בוחרים במנה שמכילה גם דגנים וגם קטניות. למשל, מרק עדשים/שעועית/אפונה עם תוספת של קוסקוס/פתיתים/פסטה וירקות.
לחצו כאן לרעיונות מצויינים לארוחות ערב.
Image: Stoonn / FreeDigi
If http://www.freedigitalphotos.net/images/view_photog.php?photogid=2024